Ideen om at lave lakrids på en ny måde startede i hovedet på civilingeniør Søren Beier en decemberdag i 2014 i hjemmet på Gunnarsvej i Bagsværd. Med ukuelig begejstring over sine første velsmagende lakridstests slæbte han sin DTU-studiekammerat Morten Kornbech Larsen med i projektet – trods en pæn portion modvilje fra sidstnævnte.
Hos de to kemiingenører, der boede to minutter fra hinanden i Bagsværd, spirede lysten på de lange vinteraftener til at forsøge at tøjle den udfordrende karamelliseringsproces (maillard-reaktionen) til skabelsen af et lakridsprodukt med tilstrækkelig stabilitet til et lille stalddørssalg. Hobbyvirksomheden Bagsværd Lakrids var skabt.
Søren eksperimenterede med ingredienssammensætning, tilberedningsproces og emballagetyper, mens Morten arrangerede prøvesmagninger i Bagsværd Centret og drev postordresalget på facebook